sobota, 1 grudnia 2012

Pasta pieczarkowa

Dziś przepis prosty i szybki do przygotowania, jako dodatek do kanapek, krakersów.. Smaczna i szybka. W proporcjach zależy od ilości jaką chcemy osiągnąć, Tak naprawdę ilość składników dobieram tak na oko.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • ok. 10 szt pieczarek
  • 3/4 pęczku szczypiorku
  • majonez
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  • Pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Następnie podsmażamy je na oliwie lub masełku. Zostawiamy je do ostygnięcia. 
  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy, siekamy lub rozgniatamy widelcem
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
SMACZNEGO :)